Opdrachten

MaatschappijHanden uit de mouwen

Natuurlijk wil ik graag nieuwe cartoons (en ander tekenwerk) maken. Ik maak hierin onderscheid tussen particuliere en commerciële opdrachten. Onder de beschrijvingen vind u een opdrachtformulier, waarmee u de eerste gegevens aan mij kunt doorgeven. De opdracht is daarmee nog niet definitief; ik zal na ontvangst zo snel mogelijk contact opnemen voor meer informatie.

Particulier
Vaak is een bijzondere gelegenheid de aanleiding voor een speciale tekening. Een huwelijksfeest, een jubileum, een verjaardag of gewoon zomaar als cadeau. De tekening (of het nu een cartoon of ander type is) wordt dan voor eigen gebruik of voor kleine verspreiding (tot 100 exemplaren, zoals een uitnodigingskaart bijvoorbeeld) gemaakt. Ik probeer, met de gegevens die door de opdrachtgever verstrekt worden, een geschikte tekening te maken voor die gelegenheid.

Commercieel
De tekening wordt gemaakt met de intentie dat er een ruimere verspreiding plaats vind (vanaf ± 100 exemplaren). Ook wanneer de tekening gebruikt gaat worden voor promotie- en advertentiedoeleinden is sprake van commercieel gebruik. Te denken valt aan plaatsing in kranten en tijdschriften, reclamecampagnes, gebruik op handelsproducten, enz.

Opdrachtformulier

  Naam van de contactpersoon: (verplicht)

  E-mail van de contactpersoon: (verplicht)

  Rol van de opdrachtgever:

  particuliercommercieelanders

  Bij een commerciële opdracht; de naam van uw bedrijf of organisatie:

  Wat is het doel van de tekening?

  cadeauuitnodigingkrant/tijdschriftposters/foldersanders

  Type tekening:

  cartoonillustratiekarikatuurlogoportretanders

  Kleurgebruik tekening:

  zwart-witzwart-wit met steunkleurvolledig in kleur

  Formaat tekening:

  liggendstaandvierkant

  Ter verduidelijking: bij liggend is de langste zijde de onderkant; bij staand is dat de kortste zijde.

  Grootte tekening (bij benadering):

  A6 (10 x 15 cm)A5 (15 x 20 cm)A4 (20 x 30 cm)A3 (30 x 40 cm)anders

  Ter verduidelijking: de afmeting waarop de tekening uiteindelijk gebruikt wordt (niet de grootte waarop ik de tekening zal maken).

  Geef hier eventueel een toelichting op uw keuzes:

  Na ontvangst zal ik zo snel mogelijk contact met u opnemen voor meer informatie over de af te beelden persoon of situatie en de sfeer van de tekening.

  In principe blijft het copyright van de tekening altijd bij de tekenaar. Eventueel kan daar bij commercieel werk over onderhandeld worden.