Over mij

2015-31 ikzelfEven voorstellen?

Mijn naam is Reindert Meutstege en ik teken al sinds ik een pen kon vasthouden. Ik heb al vele tekeningen gemaakt voor allerlei gebeurtenissen en de laatste jaren teken ik wekelijks diverse cartoons. Het werd dan ook tijd om een internet-galerie te openen zodat iedereen van deze cartoons en ander tekenwerk (zoals karikaturen, strips en illustraties) kan genieten. Ook kan men hier een opdracht plaatsen voor een nieuwe tekening, contact opnemen voor meer informatie en een reactie geven over deze website.
Natuurlijk zal ik de meest recente cartoons een prominente plek geven, maar ik wil ook ouder werk uit de mottenballen halen. Kom dus regelmatig op bezoek en kijk wat er toegevoegd is.

Waarom Reinart?

ReinArt-de-VosAl sinds mijn jeugd wordt de link gelegd tussen mijn eigen naam en die van de beruchte vos uit de Middeleeuwse Vertellingen. Zeker sinds mijn wilde haren me in de steek laten is de overeenkomst nog duidelijker: een vos verliest immers wel zijn haren, maar niet zijn streken. Bovendien staat de Vos symbool voor ondeugendheid en sluw gedrag; eigenschappen die een cartoonist ook goed van pas komen. Door situaties net iets anders weer te geven kan een cartoon de kijker op een ander (en verkeerd) been zetten.

Veel Roze cartoons

Veel van mijn cartoons gaan over homoseksualiteit. Dat is niet verwonderlijk, aangezien ik sinds 2008 iedere week een cartoon voor de website van COC Deventer produceer. Deze vereniging zet zich in voor de belangen van LHBT’ers (Lesbo’s, Homo; s, Biseksuelen en Transgenders) en dus baseer ik de cartoons vaak op actuele roze nieuwsfeiten. Ondertussen heb ik ruim 350 cartoons met een roze thema getekend en daarvan is een groot deel hier terug te vinden.